Финансовите министри и управителите на централните банки от Групата на 20-те

...
Финансовите министри и управителите на централните банки от Групата на 20-те
Коментари Харесай

Финансовите министри на страните от Г-20 обсъждат глобалните икономически заплахи на форум в Индия

Финансовите министри и шефовете на централните банки от Групата на 20-те водещи икономики(Г-20) се събират в южноиндийския софтуерен център Бенгалуру тази седмица, с цел да се оправят с безчет провокации пред световния напредък и непоклатимост, в това число настойчиво високата инфлация и възходящия дълг, заяви Асошиейтед прес..

Индия е хазаин на финансовия конклав на Г-20 за първи път от 20 години. По-късно през годината тя ще свика първата си среща на върха на стопанските системи от Г-20. Срещите оферират на втората по население страна в света късмет да показва възхода си като икономическа мощ и статута си на първенец на разрастващите се народи.

Срещата на финансовите министри и шефовете на централните банки тази седмица се организира година откакто Русия нахлу в Украйна, предизвиквайки каскада от разтърсвания в международната стопанска система, основният измежду които е високата от десетилетия инфлация. Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън се чака да приказва за световните стопански последствия от войната по време на срещите на Г-20.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР